Vs-entreprenad med spjutspetsteknik!

Jörgen Rosendahl

maj 4, 2023

När ChopChop bygger ny produktionsanläggning i Rosersberg norr om Stockholm är det Triclima som ansvarar för samtliga vs-installationer. Triclima ingår i installation.se och Labkyl har totalentreprenaden för hela installationsuppdraget.

ChopChop är Skandinaviens första Drive Thru-restaurang med inriktning på det asiatiska köket.

I den nya anläggningen kommer ChopChop lagra och förädla råvaror för vidare levereras till Sveriges 37 ChopChop-restauranger. Den 8 000 kvadratmeter stora och 13 meter höga anläggningen kommer bl a innehålla produktion, storkök, huvudkontor, råvarulager samt gym med relaxavdelning och två padelbanor.

Entreprenaden är en av de största som Triclima och de andra företagen inom Installation.se genomför i samverkan.

Triclima är specialiserade på vs-installationer med hållbar teknik

Triclima ansvar för vs-installationer för byggnadens alla olika verksamheter. De sköter också installationsarbetet av två DLE-aggregat (Delta Lift Energy) som kommer förse hela produktionsanläggningen med kyla och värme.

DLE-tekniken som används är klimatneutral och energieffektiv. Den bygger på att under högt tryck hantera det naturliga och miljövänliga köldmediet CO2 för att skapa kyla och återvinna värme. 

Triclima är ett av få företag inom sin nisch som är specialiserade på tekniken och har kompetensen som behövs för att kyl- och rörtekniskt genomföra en DLE-installation.

Jämfört med en normal vs-installation handlar det om andra tekniska lösningar och metoder som kräver specialkompetens. 

ChopChops anläggning blir installationstät. inte minst rörtekniskt, med dragningar till kyl- och fryslager, processkyla till frystunnel, kyld processluft som renas men också till ett helt produktionskök, kontor, bastu med relaxavdelning och andra produktions- och lagerytor.

Vi bygger den tekniska systemlösning som Labkyl teoretiskt tillhandahåller oss. De står för teknik och vi för ett väldigt specialiserat hantverk. För både oss och vår kund finns det bara fördelar att jobba med en sammansvetsad företagskonstellation som Inststallation.se. Det här är ett komplext uppdrag som kräver planering, kompetens och samarbete. Det är något vi inom Installation.se tränat på genom att ha samverkat i många olika entreprenader i många år, säger Peter Bendel, vd på Triclima.

Hållbara installationer med fokus på energibesparing!

Installation.se som utför samtliga installationer (förutom sprinklers) är en sammansvetsad grupp företag och människor med stor erfarenhet av komplexa uppdrag. Genom en gemensam kontaktyta får ChopChop installationerna utförda av specialistföretag inom kyla, värme, ventilation, vs, el samt styr och regler. I dag är installationerna det viktigaste i en byggnad och de fungerar bara optimalt om de installeras av experter i samverkan.

Liknande Nyheter

Stort uppdrag i nybyggnation åt Reomti Bygg!

Stort uppdrag i nybyggnation åt Reomti Bygg!

Triclima ansvarar för vs-installationerna när fyra, upp till 17 våningar höga flerbostadshus byggs i kv. Oxford (hus Sopranen och Tenoren) samt i kv. Coimbra (hus Alten och Basen) i Hagastaden. Totalt kommer byggnaderna inrymma 263 lägenheter samt faciliteter som gym,...

Triclima framtidssäkrade Sydnärkehallens kyl- och värmesystem!

Triclima framtidssäkrade Sydnärkehallens kyl- och värmesystem!

Triclima har i nära samarbete med Labkyl stått för all ny vs-teknik när Hallsbergs kommun energieffektiviserade och miljöanpassade Sydnärkehallens system för kyla och värme. Hjärtat i uppdraget var installationen av en CO2-kylmaskin för...

Vill du veta allt som Triclima kan fixa? Håll dig uppdaterad. 

Häng med via vårt Nyhetsbrev

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque