Vs-entreprenad med specialistkompetens!

amazinghomes2020

jun 17, 2021

Triclima Installation genomförde vs-entreprenaden när Labkyl på uppdrag av Danderyds kommun energieffektiviserade och klimatsäkrarade två isbanor på Stockhagens IP. Danderyds kommun har som mål att minska energianvändningen i kommunala byggnader med 3% per år. Isbanor med konstfrusen is är en energikrävande verksamhet och kräver energismarta lösningar.

DLE-tekniken (Delta Lift Energy) som används för att skapa kyla och värme är revolutionerande, klimatneutral och energieffektiv. Den bygger på att under högt tryck hantera det naturliga miljövänliga köldmediet CO2 för att skapa kyla och värme.  

I dag är Triclima en av få i Sverige som har den kompetensen som behövs för att kyl- och rörtekniskt genomföra en DLE-installation. Jämfört med en normal vs-installation handlar det här om andra tekniska lösningar och metoder.

-Det vi gjorde på Stockhagens IP tillsammans med Labkyl är en väldigt nischad verksamhet som inte många vs-företag kan hantera. Framför allt inte med det nya DLE-koncept som Labkyl projekterar. Skulle jag jämföra med något så arbetar vi med motorn i en Tesla när andra företag jobbar med bensinmotorer. Montaget på Stockhagen genomfördes på rekordtid. Det krävde noggrann planering. Inför ett uppdrag listar vi ner exakt material och hjälpmedel vi kommer att behöva, ingenting får saknas. Labkyl ritar och projekterar anläggningen, vi går ner på detaljnivå och ritar in enskilda detaljer som kommer att installeras. Allt som kommer att behövas under entreprenaden ska finnas i de containers vi tar med oss till uppdragsplatsen, säger Peter Carlén, Vd på Triclima Installation AB.

-Triclima gör jobbet i symbios med oss. Vi har gjort många uppdrag tillsammans som t ex Studenternas i Uppsala och två andra isbanor här i Danderyd. Triclima är även inkopplade överallt där DLE-tekniken vinner mark som kontorsfastigheterna kv. Nöten 3 och 5 i Solna. Tillsammans är vi väldigt effektiva och samspelta. Triclimas styrka är kompetensen och förmågan till samordning. Triclima har flest mantimmar i projektet och är först på plats. De koordinerar, ser till att alla enheter är på rätt ställe och att arbetet flyter på. Triclima är en oumbärlig partner, säger Jan Lindfors, projektledare på Labkyl.

Byggherrre: Danderyds kommun

Beställare: Labkyl AB

Liknande Nyheter

Stort uppdrag i nybyggnation åt Reomti Bygg!

Stort uppdrag i nybyggnation åt Reomti Bygg!

Triclima ansvarar för vs-installationerna när fyra, upp till 17 våningar höga flerbostadshus byggs i kv. Oxford (hus Sopranen och Tenoren) samt i kv. Coimbra (hus Alten och Basen) i Hagastaden. Totalt kommer byggnaderna inrymma 263 lägenheter samt faciliteter som gym,...

Vs-entreprenad med spjutspetsteknik!

Vs-entreprenad med spjutspetsteknik!

När ChopChop bygger ny produktionsanläggning i Rosersberg norr om Stockholm är det Triclima som ansvarar för samtliga vs-installationer. Triclima ingår i installation.se och Labkyl har totalentreprenaden för hela installationsuppdraget. ChopChop är Skandinaviens...

Vill du veta allt som Triclima kan fixa? Håll dig uppdaterad. 

Häng med via vårt Nyhetsbrev

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque