”Den bästa VS-installation jag sett under mina 45 år i branschen!”

amazinghomes2020

dec 8, 2021

Få saker är så krävande för en inomhusmiljö som ett SPA med poolanläggning. Kombinationen av varmt vatten, klor och kondens skapar ett aggressivt klimat som bokstavligt talar äter metall. 

Det var förutsättningarna när Triclima fick i uppdrag av Elite Palace Hotel i Stockholm att bygga om ett urblåst garage mitt i hotellbyggnaden till ett av Stockholms främsta gym- och SPA-anläggningar – ett Vana Spa.

En av utmaningarna Triclima ställdes inför var att skapa en helt sluten miljö för det 300 kvm stora poolområdet. Ingen fukt fick tränga ut. Den utmaningen klarades av genom en smart ventilationslösning som skapade undertryck i poolområdet.

Ventilationslösningen var en av nycklarna för att det här skulle fungera. En annan att allt material var noga genomtänkt, varenda skruv, klämma, konsol eller detalj var utvald och med rätt egenskaper. En sprinkler som är monterade med någon del i fel metall förstörs och förvandlas snabbt till något som ser ut att ha legat på sjöbotten ett årtionde, säger Tony Carlén projektledare på Triclima.

Med varsam hand förvandlades det gamla garaget till ett av Stockholms finaste SPA och gymanläggningar. Det byggdes en betongkonstruktion för de olika bubbelpoolerna som med vatten väger ca 150 ton. Till det byggdes det exklusiva omklädningsrum, aromarum, relaxavdelning och behandlingsrum av olika slag. Utöver pooldelen stod Triclima för installationen av all värme och kyla, rördragning till 17 duschar och mängder av toaletter samt ångbastu och finskbastu. Genom att installera komfortkyla och golvvärme i hela lokalen garanterades ett perfekt inomhusklimat,

Triclima startade sitt uppdrag 2019 och 2020 var garaget förvandlat till en toppmodern Vana Spa-anläggning av högsta klass på ca 1500 kvm.

-Triclima fick inte uppdraget för att de var billigast utan för att de redan i ett tidigt skede visade stort engagemang för projektet och kunde presentera ett genomtänkt och genomarbetat upplägg för entreprenaden. Under projektets gång visade det sig att vi gjort rätt val. Triclima var engagerade på riktigt och dessutom kunniga och lösningsorienterade. De drev projektet framåt och genomförde sitt uppdrag exemplariskt. Det här är den bästa VS-entreprenad jag sett under mina 45 år i branschen, säger Lennart Lindström som var beställarombud åt Elite Palace Hotel och stod för byggledning.

Liknande Nyheter

Stort uppdrag i nybyggnation åt Reomti Bygg!

Stort uppdrag i nybyggnation åt Reomti Bygg!

Triclima ansvarar för vs-installationerna när fyra, upp till 17 våningar höga flerbostadshus byggs i kv. Oxford (hus Sopranen och Tenoren) samt i kv. Coimbra (hus Alten och Basen) i Hagastaden. Totalt kommer byggnaderna inrymma 263 lägenheter samt faciliteter som gym,...

Vs-entreprenad med spjutspetsteknik!

Vs-entreprenad med spjutspetsteknik!

När ChopChop bygger ny produktionsanläggning i Rosersberg norr om Stockholm är det Triclima som ansvarar för samtliga vs-installationer. Triclima ingår i installation.se och Labkyl har totalentreprenaden för hela installationsuppdraget. ChopChop är Skandinaviens...

Vill du veta allt som Triclima kan fixa? Håll dig uppdaterad. 

Häng med via vårt Nyhetsbrev

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque